Deze blog gaat over de JagaExperienceWorldTour, die we in '08 & '09 deden voor Jaga. We bezochten alle Europese Jaga importeurs, van Noorwegen tot Turkije.
Je leest deze blog van onder naar boven, de jongste berichten staan dus bovenaan.

zondag 26 april 2009

Door Moldavië




's Morgens: we hebben niet echt zin om ons nog eens door Chisinau te wurmen, en kiezen voor een alternatieve, kortere weg door het binnenland. Via Causani - Cimislia - Comrat naar Galati in Roemenië.

Dit is wel een echte binnenweg, op plaatsen rijden we niet harder dan 10 km/u, putten van 20 cm en dieper. Wél zeer mooie panorama's!

Voor Comrat staat er plots een vrachtwagen dwars op de weg, met een politieauto erbij.
De politiemannen verschrikken bij het zien van een buitenlandse nummerplaat, en jawel, er volgt weer een serieuze controle. Daarna zijn ze allebei druk bezig met bellen, de hoogste in rang druk sticulerend over ons, dat is wel duidelijk aan zijn gebaren. Dan kijkt hij ons zeker 5 min. wezenloos aan, en zegt alleen maar: "problem, problem".  Shit, wasdanu?
Dan komt de andere terug, doet teken dat we mogen verder rijden, en wijst ons de weg rondom Comrat via binnenste binnenwegjes.

Wanneer we ergens vrij dicht langs Comrat- centrum rijden, zien we mensen met vlaggen...
Ondertussen krijgen we van Theo een berichtje met de vraag of we zonder problemen uit Md zijn geraakt.  ???

De grens dan, Moldavië uit gaat snel, we hebben wel de indruk dat we geseind zijn, want een grenspolitieagent grijpt zijn gsm als hij onze papieren controleert.

De Roemenen zijn zeer verbaasd als ze horen dat we helemaal van Odessa naar daar zijn gereden. Of we dan niets hebben gemerkt van de revolutie in Md?
Revolutie???
Dat verklaart alles, de intense controle bij de grens, de politie, enz...

Chance dat we niet door Chisinau gereden zijn, daar was de opstand het ergste, er zijn zelfs doden gevallen...  Blijkt ook dat in Comrat protestbetogingen waren...
Er waren zondag verkiezingen, en de halve bevolking is blijkbaar niet akkoord met de uitslag.

Djiezes...

Geen opmerkingen: